Skip to content

Kevin Tihista’s Red Terror ”Doctor”, 2001

9 Jul, 2012

Lyssna på Spotify: Kevin Tihista’s Red Terror “Doctor”
Trots att bandnamnet låter som om det vore ett kommunistiskt punkband så spelar dom lågmäld indiefolk. ”Red Terror” var smeknamnet på den legendariska kapplöpningshästen Phar Lap i 30-talets Australien. Hästen är ihågkommen för sina många segrar, och hans hjärta, som var dubbelt så stort som ett normalt hästhjärta, finns att beskåda på Australiens Nationalmuseum. Kevin Tihista gjorde tillägget till sitt eget namn eftersom han spelade permanent tillsammans med bröderna Tom och Ellis Clark, som då utgjorde hans Red Terror.

När bandet släppte sin debut 2001 så hyllades dom i brittiska magasinet Uncut så pass mycket att jag själv sprang och köpte den. Och visst var den bra, men ett drygt decennium senare lyssnar jag bara på ”Doctor”. Det kompenserar jag med att spela den jädrigt ofta istället.

Hjärtekross är det tveklöst populäraste ämnet att skriva rocklyrik om, och Tihista är så djupt i skiten hon har tryckt ner honom i att han ropar efter läkare. Om hans sargade hjärta är dubbelt så stort som mitt och ditt får vi veta först när det finns att beskåda på museum.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: