Skip to content

Television “Venus”, 1977

14 Jul, 2012

Lyssna på Spotify: Television “Venus”
Ingenting förvånar mig egentligen längre när det gäller Marquee Moon, utom möjligen att ingen ännu gjort en lathund för hur man bäst avnjuter den.

Maken till legendstatus får man leta efter, även om skivan inte gick hem hos skivköparna 1977. Många har insett dess storhet med åren och Televisions New York-punk med dubbla leadgitarrer från Tom Verlaine och Richard Lloyd har betytt mycket för band som The Smiths och R.E.M. som körde sina egna lightversioner med Johnny Marr resp. Peter Buck som ensamma revolvermän.

Omslaget, med Verlaine i nästan spöklikt gråblek nyans, gör textraden “…I fell right into the arms of Venus de Milo…” helt logisk. Statyn är mer livfull än vad han ser ut att vara. “Venus” hade annars precis det livfulla vi eftersöker i musik: Verlaine och Lloyd i var sin högtalare och en briljant låt i centrum.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: