Skip to content

The Pearlfishers “Shine it out”, 2001

13 juli, 2012

Lyssna på Spotify: The Pearlfishers ”Shine it out”
BMX Bandits har kopplingar till halva Glasgows indieelit. The Soup Dragons, Teenage Fanclub, The Vaselines. Och The Pearlfishers, vars huvudperson David Scott nämligen också hinner med att vara medlem i BMX Bandits parallellt. Dessutom brukar han åka runt och spela liveshower tillsammans med Norman Blake, sporrade av deras gemensamma intresse för The Beach Boys, Burt Bacharach och Ennio Morricone.

Vi har haft så många grå dagar denna sommar, och det behövs lite hjälp med humöret. Ofta plockar man fram nåt glädjande i musikväg. Med tanke på hur risigt vädret kan vara på de brittiska öarna är det  lika förvånande som med alla andra Glasgow-band att David Scott kan spela så skinande sommarpop med sitt The Pearlfishers.

Jag vet inte om en låt som ”Shine it out” kommit till på grund av eller tack vare just klimatet som råder i Glasgow, men det känns lika mycket som den är skriven för lyssnaren som för honom själv. Antingen för att vi ska rycka upp oss och se framåt mot bättre tider, eller så är det han själv som behöver det. Oavsett vilket, så lyckas ”Shine it out” fullt ut med sitt syfte. Det blir soligare när det sista jangle-ackordet klingat ut. Vad himlen visar är helt egalt.

Hela texten framförs av en David Scott som i både en och två och tre stämmor försöker säga att det blir bättre. Men det viktigaste textpartiet är det som kommer 2.18 in i låten, innan den övergår i coda-refrängerna:

Ba-ba, Ba-ba-ba-ba-ba-baaa
Ba-ba-ba-ba-ba-ba-baaa
Ba-ba-ba-ba-ba-ba-baaa

Jag lovar.

Fotot på skivomslaget föreställer för övrigt en 12-årig David Scott, taget av hans pappa. Jag kan bara älska sånt.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: