Skip to content

Koop feat. Ane Brun “Koop Island blues”, 2006

18 Jul, 2012

Lyssna på Spotify: Koop feat. Ane Brun “Koop Island blues”
Det finns sommarplågor och det finns sommarlåtar. ”Koop Island blues” tillhör den senare kategorin, om det nu behövde förtydligas.

Duon Magnus Zingmark och Oscar Simonsson gick sin egen väg när dom bildade Koop(bandet alltså, inte konsumentkollektivet) mitt i den frodande svenska jazzvågen. Istället för traditionella instrument använder dom sig av samplingar av dessa, vilket ger mer av en nattklubbkänsla än jazzklubbkänsla. Eller kanske är det tvärtom, jag har lite svårt att bestämma mig.

Koop vann 2002 en grammis för bästa klubb-/dansalbum med Walz For Koop, där flera olika sångare medverkade. 2006 kom Koop Islands och där introducerades ”Koop Island blues” – sjungen av Ane Brun ackompanjerad av dragspel – en av dom bästa semesterfirarlåtar som någonsin bör ha avlyssnats i en solstol på Franska Rivieran.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: