Skip to content

Cosmic Rough Riders “Melanie”, 2000

19 juli, 2012

Lyssna på Spotify: Cosmic Rough Riders ”Melanie”
Kägelbanan var inte fullsatt. Inte på långa vägar. Och då ska man veta att lokalen inte tar mer än några hundra. Men jag var där den där kvällen, en av 83 andra i publiken. Cosmic Rough Riders spelade 2000 i Stockholm för första gången och det var inte en stavelse mindre än fantastiskt.

Fyrstämmig sång live kan vara lite marig att få till, men det var inget problem för skottarna som, om vi ska vara ärliga, både kopierat och förvaltat mycket av Teenage Fanclubs varumärke. Men där Teenage Fanclub ibland är mer Neil Young så är Cosmic Rough Riders mer The Beach Boys sjuttiotal.

Även om sångaren Daniel Wylie efter Enjoy the Melodic Sunshine gick vidare med en liknande solokarriär hindrade det inte Stephen Fleming från att ta över sångmicken och fortsätta med ytterligare ett par starka till halvstarka album. Den enkelt trallande ”Melanie” har lättare att komma in i ditt medvetande än när låtens huvudperson ska ta sig förbi flygplatsens gränskontrollanter till sin ”Melanie”:

Flying out to New York to be with you
Customs at JFK wouldn’t let me through
They put me back on the plane, what can I do

They say you need a reason, a someone to believe in
I said my only reason was you
Yeah, I got a reson, to breathe out and to breathe in
I only wish that I could get through

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: