Skip to content

#371. Fleetwood Mac “Think about me”, 1979

1 Aug, 2012

Lyssna på Spotify: Fleetwood Mac “Think about me”
De flesta känner till att deras genomklappande äktenskap bidrog till att dom uppfann skilsmässorocken med det som skulle bli(åtminstone fram tills Michael Jacksons Thriller gavs ut 1982) tidernas mest sålda album, Rumours 1977.

Och inte blev det mindre rörigt två år senare med uppföljaren Tusk. Rikedomarna som följde med Rumours rörde till det ännu mer i en redan livligt kokande gryta. Obegränsat med pengar blev också obegränsat med droger och svällande egon. Dom byggde en helt ny studio för 1,4 miljoner dollar och ägnade ett helt år till att spela in dubbelalbumet Tusk. Vissa av låtarna var ironiskt nog näst intill demos av Lindsey Buckingham, men överlag var det lite av en korsning mellan The Beach Boys och New-Wave. En god sådan.

Om Stevie Nicks skrev dom lite mer allvarsamma och mer djupgående låtarna, medan Buckingham höll sig till rakare rock över tre minuter, stod Christine McVie för de tveklöst mest lättnynnade bidragen. Hennes mjuka röst präglade de ljusa och naiva melodierna i ”Say you love me”(från Fleetwood Mac 1975), ”Everywhere” och ”Little lies”(båda från Tango In The Night 1987).

”Think about me” avviker inte särskilt från hennes vanliga jag, med taktfast rytm och elpiano samt den slagkraftiga refrängen. Möjligen är den lite rockigare med sköna små licks av Buckingham här och där. Vid tiden för låtens tillkomst hade McVie ett förhållande med Dennis Wilson, vilket sägs vara den hon riktar texten till.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: