Skip to content

#373. The B-52’s “Private Idaho”, 1980

3 Aug, 2012

Lyssna på Spotify: The B-52’s “Private Idaho”
För att knappt ha kunnat spela några instrument när dom startade får man säga att The B-52’s klarade sig rätt hyggligt ändå. Kanske var det just det som grundlade deras unika variant av rock, och var nyckeln till framgången?

The B-52’s var en av flera produkter från universitetsstaden Athens i Georgia, ni vet, samma som bland andra R.E.M. kommer från. Förmodligen präglade detta den fria och kreativa atmosfären på stadens rockklubbar. Vi spelar hellre än bra, typ.

Men bra blev det, och originellt, som i ”Private Idaho”. Fred Schneider sjöng som en seriefigur. Kate Pierson slängde in leksakskeyboards närhelst det passade(och inte). Ricky Wilsons bitska gitarrlicks surfade fram. Girlgroup-refrängerna.

The B-52’s gjorde rock man kunde dansa till, blev glad av, och framför allt – man kunde inte få nog av låtar som ”Private Idaho”.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: