Skip to content

#373. The B-52’s “Private Idaho”, 1980

3 augusti, 2012

Lyssna på Spotify: The B-52’s ”Private Idaho”
För att knappt ha kunnat spela några instrument när dom startade får man säga att The B-52’s klarade sig rätt hyggligt ändå. Kanske var det just det som grundlade deras unika variant av rock, och var nyckeln till framgången?

The B-52’s var en av flera produkter från universitetsstaden Athens i Georgia, ni vet, samma som bland andra R.E.M. kommer från. Förmodligen präglade detta den fria och kreativa atmosfären på stadens rockklubbar. Vi spelar hellre än bra, typ.

Men bra blev det, och originellt, som i ”Private Idaho”. Fred Schneider sjöng som en seriefigur. Kate Pierson slängde in leksakskeyboards närhelst det passade(och inte). Ricky Wilsons bitska gitarrlicks surfade fram. Girlgroup-refrängerna.

The B-52’s gjorde rock man kunde dansa till, blev glad av, och framför allt – man kunde inte få nog av låtar som ”Private Idaho”.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: