Skip to content

#374. Pete Yorn “Just another”, 2001

4 Aug, 2012

Lyssna på Spotify: Pete Yorn “Just another”
Egentligen är jag lite kluven till TV-serie-soundtracks. Även om det är många bra låtar man får höra. Men det är för enkelt, liksom. Jag vill inte bli serverad något bara för att någon halv-hip TV-producent tycker att jag ska lyssna på just det, bara för att han är kompis med nån snubbe på det eller det skivbolaget. Men vänder man på det är det kanske nåt liknande jag gör med den här bloggen, så vem är jag att döma?

Pete Yorns ”Just another” hörde jag första gången i den förträffliga TV-serien(med lika förträffligt soundtrack) Ed som gick några säsonger på Kanal 5. Kanske tyckte jag om serien eftersom den handlar om en nyskild New York-advokat som flyttar tillbaka till sin lilla hemstad igen. En flytt som jag själv inte skulle göra till min hemstad, men en tanke som jag ändå lekt med. Just att man flyttar till en mysig småstad där alla känner alla(på gott och ont), och får ett bra liv i lycka. Men allt och alla är inte lika enkelt och enkla som på TV. Inte alltid lika vackert. Inte alltid lika välkomnande och personligt. Inte alla på samma nivå som en själv. Därför räcker det bra med att göra korta besök, och att bibehålla den positiva känslan som gör att man alltid ser fram emot att åka dit.

Pete Yorn har gjort karriär som något av en rocker snäppet under mainstream. Extra omtalad blev han för sin skiva tillsammans med Hollywoods darling Scarlett Johansson, ett projekt som kom till genom hans bror som är Johanssons agent. Hans första album musicforthemorningafter fick ett bra mottagande och ett visst genomslag. Anledningen var låtar som ”Just another”, vilken Yorn framförde som om han nyss skrev den i hängmattan och sedan gick direkt till studion och sjöng in den med sin bräckliga röst.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: