Skip to content

#382. Parken “Jag har varit vilsen, Lisa”, 2008

12 Aug, 2012

Lyssna på Spotify: Parken “Jag har varit vilsen, Lisa”
För några veckor sedan hade jag ett inlägg med skånska Familjen, men Johan T. Karlsson är inte den ende som driver en egen elektronisk pseudonym på svenska. Pelle Lindroth i Parken har haft en liknande karriär som Familjen, fast inte lika
uppmärksammad.

Där Familjen är tyngre, mer houseorienterade beats, är Parken mer influerad av indierock och tveklöst Håkan Hellström. Precis som Love Antell i Florence Valentin sjunger om Stockholm med omnejd har Parken transponerat Hellström-arvet till Uppsala-miljö.

”Jag har varit vilsen, Lisa” var andra singeln från debutalbumet Länge Leve Parken 2008
och den är precis så där smittsam som bara dagisbarns baciller kan vara. Hellström och Antell snor skamlöst av engelskspråkiga artister och Pelle Lindroth är inte sämre han. Men mig lurar han inte. Riffet i ”…Lisa” är hämtat från The Cures ”Close to me”, väl dolt bakom blippande syntar och hans olyckliga stämma.

Men jag kan ha överseende med det, för den här låten är alldeles för charmig för att bli arg på. Dessutom älskar mina båda barn den, och det kan inte betyda annat än att den fastnar lätt, vilket räcker långt i min bok.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: