Skip to content

#388. Kirsty MacColl “He’s on the beach”, 1985

18 augusti, 2012

Lyssna på Spotify: Kirsty MacColl ”He’s on the beach”
Efter snart 20 år får jag ibland, otroligt nog, fortfarande höra hur gamla polare tycker att man var modig som flyttade till storstan och hur dom avundas en. Så vadå, det är väl bara att ta chansen? Man kan inte sitta och ångra sig när man står där med familj och hus och annat som binder fast en.

Huvudpersonerna i Kirsty MacColls ”He’s on the beach” är en som stack och en som inte gjorde det, och nu sitter hon där hemma och tar emot vykort från andra sidan jorden och får höra hur bra han har det. Så stod det även på Karl-Oskars och Kristinas tid i breven som utvandrarna skrev hem från Amerikatt och berättade hur bra allt var, men sanningen var aningen friserad många gånger för att inte oroa sina släktingar i Sverige. Allt är kanske inte så bra som det verkar. Men ser man inte efter själv får man aldrig veta.

MacColl skrev väldigt bra låtar redan som tonåring, och ”He’s on the beach” har ett popdriv á la The Smiths ”Hand in glove”. Har du dessutom någonsin undrat hur en änglakör låter är det bara att lyssna här(djupet i hennes röst lurar en att misstänka minst 20-faldig mångdubblering). Övergången vid 1.53 från refräng till stick är för övrigt den mest briljanta som gjorts.

Jag skickar inga vykort längre. Behovet finns inte av att varken försköna verkligheten eller att beklaga sig. Det räcker med att jag vet hur bra eller dåligt allt är.

Oavsett om jag sitter i solskenet på en strand i Australien eller i ett regnigt Stockholm. Jag har i alla fall sett efter.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: