Skip to content

#437. Fountains Of Wayne ”Stacy’s mom”, 2003

6 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Fountains Of Wayne “Stacy’s mom”
Finns det en enda låt jag har roterat hårdast under 2000-talet så är det den här. Jag har följt Fountains Of Wayne ända sedan debuten 1996 där dom charmade vettet ur folk med låtar som ”Leave the biker”, ”Radiation vibe” och ”Survival car”. Efter att den starka uppföljaren Utopia Parkway 1999 floppat fick bandet kicken av Atlantic Records och tog time-out några år.

2003 återförenades dom och spelade in Welcome Interstate Managers, en riktig kraftansamling som kulminerade med ett antal fantastiska låtar som ”Bright future in sales”, ”Stacy’s mom”, ”Hung up on you” och ”Valley winter song”.

Deras sångteman har alltid präglats av en approach som ligger nära men på rätt sida gränsen till studentikos, oftast med både en och två glimtar i ögat, dock utan att tappa det älskvärda i att vara en loser. The Cars-tributen ”Stacy’s mom” är det närmaste dom varit en superhit, en låt om hur huvudpersonen blir huvudlöst förälskad i sin flickväns mamma.

Stacy do you remember when I mowed your lawn?
Your mom came out with just a towel on
I could tell she liked me from the way she stared
And the way she said “You missed a spot over there.”
And I know that you think its just a fantasy
But since your dad walked out your mom could use a guy like me

Världen skulle vara bra tråkig utan band som Fountains Of Wayne och låtar som ”Stacy’s mom”.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: