Skip to content

#462. Digital Emotion “Go go yellow screen”, 1983

31 Oct, 2012

Lyssna på Spotify: Digital Emotion “Go go yellow screen”
Så glad jag är att jag inte älskade ihjäl den här låten i unga dar. Såklart. Det går ju inte.

Finns det en enda låt som utgjorde kravspecifikation för vad jag letade i skivaffärer på 80-talet så var det “Go go yellow screen”. Men det var hopplöst och bortkastat. Det fanns helt enkelt inget som uppfyllde kriterierna. Och sedan ändrades min musiksmak åt alla andra håll.

Många år gick utan en enda lyssning på Digital Emotions blippande Hi-Energy, men det är skönt att få återförenas på gamla dar. Givetvis ska det vara maxiversionen också. Det var ju så på den tiden. Allt var extended version och remix. Gruppen bestod helt enligt mallen av två holländare som producerade och koreograferade tre stycken marionetter som var frontfigurer, ibland bestående av en kille och två tjejer och tvärtom. Och så klagar man på att Idol inte är tillräckligt äkta(vad nu det betyder).

Så här är den till slut i all sin prakt, full av studiotrolleri, analoga syntar, kraschande effekter – och viktigast av allt – dom där pulserande flipperspelsljuden. Dom är som beroendeframkallande droger; har man varit en regelbunden brukare så är det svårt att klara sig utan. Så akta dig.

PS. Alla rykten om att detta är en fullständig rip-off på Trans-X “Living on video” är fullständigt överdrivna. Om man kör huvudet i sanden vill säga. Och det gör jag. DS.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: