Skip to content

#466. Ride “Vapour trail”, 1990

4 november, 2012

Lyssna på Spotify: Ride ”Vapour trail”
Av alla dom som för 20 år sedan brukade titta på sina skosnören var My Bloody Valentine störst. När folk nuförtiden tittar i backspegeln och pratar shoegaze kommer inga andra i närheten förutom Ride, som inte riktigt höll samma nivå på sina album sett över tid, antagligen för att dom hade fräckheten att inte lägga ner efter dom två första. Men Nowhere hade ett av världens vackraste skivomslag.

Ska vi däremot prata om en enda låt som kan anses vara scenens hovregalier är det emellertid ingen som ens kan vara påtänkt förutom Rides ”Vapour trail”. Den har den perfekta balansen mellan gitarrlarm, harmonier och lagom murrigt mixad sång. En överförfriskad 60-talsmelodi som brottats ned av två biffiga och ej förhandlingsbara gitarrmattor till vakter:

”Ööh, kom igen, jag som bara ville dansa till den sköööna rytmen och ha lite kul…”.
”Gör det då, men håll dig på mattan, annars slänger vi ut dig och dina ”na-na-na” med huvudet före…”

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: