Skip to content

The Bucket List Vecka 45

9 Nov, 2012

Veckans fredagslista innehåller en varierad blandning, bra och fullt duglig att köra som spellista med undantag för The Mountain Goats som endast återfanns på Youtube. Länkar till Spotify finns längst ner, både för låtarna den här veckan och totalt(som av förklarliga skäl är lite tunn än så länge eftersom jag startade förra veckan…).

Isaac Hayes “Hyperbolicsyllabicsesquedalymistic”(från Hot Buttered Soul, 1969)
Efter sekunderna av Bacharach-piano i introt är det ädelfunk med en text som inte kan vara om något annat än droger. För att inte tala om titeln.

Alison Krauss & Robert Plant “Stick With Me Baby”(från Raising Sand, 2007)
Ett av mina favoritalbum genom tiderna. Den här balladcovern på The Everly Brothers countryrocker från 1961 var ett av dom bästa spåren, vilket inte säger lite. Ett omaka par, nästan som far och dotter i ålder, men spirituellt var dom bror och syster.

Uncle Tupelo “Whiskey Bottle”(från No Depression, 1990)
Alt-countryns själ och hjärta från ett album som fick en hel rörelse uppkallad efter sig. När refrängen kommer häller du hela Jack Daniels-flaskan över huvudet och låta känslorna flöda.

The Manhattans “Kiss and Say Goodbye”(från The Manhattans, 1976)
Mitt i discoboomen kom en dunderhit för The Manhattans med en sensuell Phillysoul-ballad. Bandledaren och låtskrivaren Winfred “Blue” Lovett stod dessutom för ett fett Barry White-intro.

Kraftwerk “Numbers”(från Computer World, 1981)
Atari-techno. Utan pionjärerna från Düsseldorf hade Swedish House Mafia stått och funderat över hur dom skulle kunna få moderna ljud ur en tramporgel.

Allo Darlin’ “Neil Armstrong”(från Europe, 2012)
Soligaste twee-popen just nu görs av en australiensiska i ett regnigt Soho. Och Elizabeth Morris uttal av “moon” som “mewn” är svårt att värja sig mot.


The Mountain Goats “Fall of the Star High School Running Back”(från All Hail West Texas, 2002)
Med en losers svårmaskerade skadeglädje kan ingen berätta historien om en fallen gloria som John Darnielle. Allt genom hans klassiska svajande bergsprängare.

Lyssna på Spotify: The Bucket List Vecka 45

Lyssna på The Bucket List(alla låtar)

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: