Skip to content

#471. Robert Palmer ”I didn’t mean to turn you on”, 1985

10 Nov, 2012

Lyssna på Spotify: Robert Palmer “I didn’t mean to turn you on”
På ett album som även innehöll en så perfekt poplåt som “Addicted to love” bidrog flera storheter till framgångarna. Brittiske Robert Palmer hade alltid haft en förkärlek för amerikansk R&B och tog på albumet Riptide hjälp av Chic-medlemmarna Tony Thompson och legendariske basisten/producenten Bernard Edwards.

”I didn’t mean to turn you on” var en cover på en låt skriven av Jimmy Jam och Terry Lewis som två år tidigare spelats in av R&B-artisten Cherelle. Låtens erotiska undertoner blev tydligare som Palmer gjorde den, och är en stor favorit för mig. Musik från den här epoken är ofta väldigt daterad av de instrument och keyboards som användes, men jag tycker inte man hör så mycket av det här.

Förutom nämnde trummisen Tony Thompson medverkade även Duran Duran-gitarristen Andy Taylor, vilka tillsammans med Palmer och Duran-basisten John Taylor bildade supergruppen The Power Station.

2 Comments
  1. Camilla L permalink

    Grymt bra låt! Bäst på den plattan, enligt mig. Hade glömt att han är död, tråkigt…

    • Håller med. Lyssnar man på originalet av Cherelle så den inte alls samma bett. Och Palmer gör den till riktigt bra funkpop, en låt som borde finnas på varje fests spellista. Ligger också lite av Prince över den. Det är lite oroväckande när allt fler gamla artistfavoriter börjar trilla av pinn…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: