Skip to content

#471. Robert Palmer ”I didn’t mean to turn you on”, 1985

10 november, 2012

Lyssna på Spotify: Robert Palmer ”I didn’t mean to turn you on”
På ett album som även innehöll en så perfekt poplåt som “Addicted to love” bidrog flera storheter till framgångarna. Brittiske Robert Palmer hade alltid haft en förkärlek för amerikansk R&B och tog på albumet Riptide hjälp av Chic-medlemmarna Tony Thompson och legendariske basisten/producenten Bernard Edwards.

”I didn’t mean to turn you on” var en cover på en låt skriven av Jimmy Jam och Terry Lewis som två år tidigare spelats in av R&B-artisten Cherelle. Låtens erotiska undertoner blev tydligare som Palmer gjorde den, och är en stor favorit för mig. Musik från den här epoken är ofta väldigt daterad av de instrument och keyboards som användes, men jag tycker inte man hör så mycket av det här.

Förutom nämnde trummisen Tony Thompson medverkade även Duran Duran-gitarristen Andy Taylor, vilka tillsammans med Palmer och Duran-basisten John Taylor bildade supergruppen The Power Station.

2 kommentarer
  1. Camilla L permalink

    Grymt bra låt! Bäst på den plattan, enligt mig. Hade glömt att han är död, tråkigt…

    • Håller med. Lyssnar man på originalet av Cherelle så den inte alls samma bett. Och Palmer gör den till riktigt bra funkpop, en låt som borde finnas på varje fests spellista. Ligger också lite av Prince över den. Det är lite oroväckande när allt fler gamla artistfavoriter börjar trilla av pinn…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: