Skip to content

#479. Paul McCartney ”Maybe I’m amazed”, 1970

25 Nov, 2012

Lyssna på Spotify: Paul McCartney “Maybe I’m amazed”
Du läser just nu om Världens Bästa Kärlekslåt. Om du inte tidigare har förstått vilken det är, har du hamnat helt rätt. Om du redan visste det så kan du sluta läsa redan här – mer behöver nämligen inte sägas – och istället klicka på länken här ovan som startar uppspelning i Spotify.

McCartneys sinande tålamod med de andra Beatlarna resulterade i att han helt på egen hand spelade in sitt första soloalbum, eftersom ingen annan var särdeles intresserad av att göra nåt nytt med bandet och schismerna avlöste varandra. När dom skickade fram Ringo som budbärare för att be honom skjuta upp releasen av McCartney, då den krockade med Let It Be, sparkade Macca ut honom och körde sitt eget race. I pressutskicket för sitt album utropade han bandets upplösning, och fick givetvis en massa skit från alla håll och kanter.

Han ska ha full kredd för att han höll ut så länge(utan honom hade vi förmodligen inte fått uppleva deras tre sista album) innan han satte ner foten. Trots att många kritiker ansåg det mesta på skivan vara romantiskt och gulligt nonsens, innehöll skivan en rad fina låtar, flertalet inspirerade av Linda. Allra mest imponerade han i ”Maybe I’m amazed”, där han sjöng ut hela sitt känslolager för kvinnan i hans liv. Och visade vilken fantastisk rockröst han besitter, något som många ofta glömmer.

Varje gång någon utropar någon annan till “Världens bästa kärlekslåt” brukar jag spela den här högt för mig själv, som i triumf, eftersom jag ju har facit. Ingen annan låt kan rubba ”Maybe I’m amazed” i det avseendet. Låten bör definitivt spelas på fler människors bröllop. Jag inbillar mig att äktenskapet blir lyckligare enbart av den anledningen.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: