Skip to content

#480. The Grapes of Wrath ”Seems like fate”, 1987

27 november, 2012

Lyssna på Spotify: The Grapes of Wrath ”Seems like fate”
Under några högstadieår blev jag tack vare en skolkompis introducerad till en värld av mörk synth, Electronic Body Music och industri, helt olikt den syntpop jag alltid lyssnat på. Mycket spännande, och mycket annorlunda.

Han hade en samlingsskiva från det kanadensiska indieskivbolaget Nettwerk, där artister som Skinny Puppy, Severed Heads och The Tear Garden huserade. Först av allt på skivan återfanns dock ett band jag aldrig hade hört talas om, och dom lät inte på något vis som de artister jag lyssnade på. Möjligen var dom närmast The Cure, men ändå inte riktigt.

Senare lärde jag mig att ”Seems like fate” inte representerade deras sound ordentligt. Istället för den folkiga janglepop som hör till deras övriga repertoar får jag nog säga att den är mer besläktad med The House Of Love, ett annat favoritband. Måhända var det också anledningen till att låten häktades på som sista spår på albumet Treehouse.

På kontot för bonusinfo kan vi bokföra att skivan producerades av Tom Cochrane, mannen bakom en av 90-talets största one-hit-wonders: ”Life is a highway”.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: