Skip to content

#484. Depeche Mode ”One caress”, 1993

4 december, 2012

Depeche Mode Lyssna på Spotify: Depeche Mode ”One caress”
Det här är den tredje Depeche Mode-låten som figurerar i Track of the day, den andra som sjungs av Martin Gore. Jag får för mig att det varit fler, så ofta som jag lyssnat på just hans låtar. Men icke.

Dramatiskt orkestrerade Wienervalsen ”One caress” spelades högt och ljudligt under mången iskall vintermorgon – vi kan snarare säga natt – i högtalarsystemet i min frostiga vita Opel Kadett i mitten av 90-talet, då jag jobbade skift på Arlanda. Låten blev det perfekta sättet att komma till liv på vägen, mjukt och fint på alla sätt.

Med tanke på hur kaotiska inspelningarna av Songs of Faith and Devotion var, och hur hemska minnen bandmedlemmarna har från huset i Spanien som hyrdes för ändamålet, är det ett smärre under att dom lyckades tåta ihop en så stark skiva. Dave Gahan sjönk in i sin mörkaste period av missbruk, Andy Fletcher led av depression, Martin Gore satt på sitt rum och drack och levde i sin egen hedonistiska värld. Den som arbetade hårdast i studion tillsammans med producenten Flood var – som vanligt – Alan Wilder.

De nyutgåvor av bandets album för några år sedan som innehöll en DVD-dokumentär är värda en titt, jag har också sett att dom finns på Youtube. Dokumentären från det här albumet(som du kan se här nedanför) heter We were going to live together, record together, and it was going to be wonderful…, en ironisk kommentar från Wilder när han intervjuas i den. Säger det mesta.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: