Skip to content

#501. The Olivia Tremor Control “Jumping fences”, 1996

8 januari, 2013

Lyssna på Spotify: The Olivia Tremor Control ”Jumping fences”
I somras avled Bill Doss, och jag skrev några veckor därefter en något försenad dödsruna eftersom jag missat detta när det hände. Jag inkluderade även ett live-klipp från ett framträdande strax före hans död, där The Olivia Tremor Control framförde ”Jumping fences”.

Låten var från början med på albumet Dusk at Cubist Castle, ett imaginärt soundtrack till en film som aldrig var någon film. Ju mer jag lyssnar på albumet tänker jag åter att vi förlorat en fantastisk musiker. Men vi måste titta framåt. Så är det bara.

Doss var en av de musiker som grundade The Elephant 6 Recording Company. Av dessa var, förutom han själv, även Will Cullen Hart medlem i The OTC, men de övriga två(Robert Schneider och Jeff Mangum) var också med i studion under inspelningarna – inte helt ovanligt i kollektivet, alla hjälpte alla.

”Jumping fences” är bara 1.52 lång, men varenda sekund matad med den perfekta avvägningen mellan psykedeliskt ljudkollage och melodiös 60-talspop. Kort och fullmatad med höjdpunkter, precis som Bill Doss liv. Vilket arv.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: