Skip to content

#502. Todd Rundgren “Long flowing robe”, 1971

9 januari, 2013

Lyssna på Spotify: Todd Rundgren ”Long flowing robe”
Att vara Rundgren-fan kan vara förenat med lika mycket ågren som nöje. Älskar du Something/Anything? hatar du Initiation. Älskar du ”It wouldn’t have made any difference” hatar du ”Rock & roll pussy”.

Men allt har inte varit svåra resor. De flesta av hans 70-talsalbum är riktigt bra, välkomponerade och välproducerade. Hur mycket jag än vill kan jag ändå inte glädjas åt precis alla hans pianoballader, särskilt när det blir lite väl slickt. Runt: The Ballad Of… innehöll en rad bra låtar, besläktade med hans musa Laura Nyros sound, men det var på tok för många ballader för att hålla mitt intresse uppe.

Först ut var dessutom en av få upptempo-låtar, ”Long flowing robe”, men det var verkligen en kickstart och en riktig softrockpärla som har åldrats väl. Rappa elpianon och mångdubblade sångstämmor från Rundgren själv.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: