Skip to content

#502. Todd Rundgren “Long flowing robe”, 1971

9 Jan, 2013

Lyssna på Spotify: Todd Rundgren “Long flowing robe”
Att vara Rundgren-fan kan vara förenat med lika mycket ågren som nöje. Älskar du Something/Anything? hatar du Initiation. Älskar du ”It wouldn’t have made any difference” hatar du ”Rock & roll pussy”.

Men allt har inte varit svåra resor. De flesta av hans 70-talsalbum är riktigt bra, välkomponerade och välproducerade. Hur mycket jag än vill kan jag ändå inte glädjas åt precis alla hans pianoballader, särskilt när det blir lite väl slickt. Runt: The Ballad Of… innehöll en rad bra låtar, besläktade med hans musa Laura Nyros sound, men det var på tok för många ballader för att hålla mitt intresse uppe.

Först ut var dessutom en av få upptempo-låtar, ”Long flowing robe”, men det var verkligen en kickstart och en riktig softrockpärla som har åldrats väl. Rappa elpianon och mångdubblade sångstämmor från Rundgren själv.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: