Skip to content

The Bucket List Vecka 3

18 Jan, 2013

Bara nya grejer den här veckan, flera intressanta nya skivor har kommit ut i diverse genrer. Håll till godo och trevlig helg! Sammanställda Spotify-listor längst ner i inlägget som vanligt.


Parquet Courts “Borrowed Time”(från Light Up Gold, 2013)
Det är något oemotståndligt med halvhjärtat stämda gitarrer och 2-minuterslåtar som lockar till ett band som Parquet Courts. Som om de vill hylla de ideal Wire, Jonathan Richman och Guided By Voices stod för: plugga in instrumenten och ropa “Nu kör vi! 1-2-3-4…”.


Deap Vally “End Of The World”(singel, 2012)
Som om The White Stripes hade bestått av Ann Wilson(Heart) och Meg White. L.A.-duon gav ut “End Of The World” i november, nu väntar vi med spänning på debutalbumet. Bara inte hajpen kring Deap Vally växer sig för stor innan dom hunnit bli det på riktigt.


Allen Stone “Sleep”(singel, 2013)
Låt dig inte luras av att han ser ut som en blond “Weird Al” Yankovic och bär Trocadero-bottnar. Han sjunger ändå soul som om han var född till det, och jämförelserna med Stevie Wonder, Marvin Gaye och Anthony Hamilton duggar tätt. När han som 15-åring i sin håla till hemstad i delstaten Washington upptäckte Wonders Innervisions blev det början på något stort.


Christopher Owens “Lysandre”(från Lysandre, 2013)
Girls frontman ger sig på en singer/songwriter-karriär, och det blir lysandre…förlåt, lysande. Titelspåret från färska soloalbumet är en folkshuffle med flöjt.


New Order “I’ll Stay With You”(från Lost Sirens, 2013)
Jag tillhör de som inte hoppade högst av lycka när Waiting For The Siren’s Call kom, således borde inte de överblivna resterna som nu getts ut som albumet Lost Sirens höjas till skyarna. Men flera låtar håller ändå rätt bra kaliber, som öppnande “I’ll Stay With You”.


A$AP Rocky feat Drake, Kendrick Lamar & 2 Chainz “Fuckin’ Problems”(från Long Live A$AP, 2013)
Egentligen är jag sådär intresserad av dagens hip-hop som jag många gånger anser vara för kylig. Eller är jag för old school. Men här börjar jag nästan skratta, så frekvent som det sägs fula ord. Jag räknar exempelvis till 49 st varianter på “fuck”, och då har jag inte ens brytt mig om “bitch” m.fl. Nya generationen rapstjärnor samlade kring en och samma låt är ändå häftigt att höra. Och det är a whole lotta fuckin’ goin’ on…


Free Energy “Girls Want Rock”(från Love Sign, 2013)
Det här bandet hyllade jag så sent som i förrgår när jag recenserade Love Sign, deras andra album, djupt förankrat i 70-talets riff-och-hook-fyllda powerpop. Om jag ville vara lustig skulle jag säga att dom använt varendra Cheap Trick i boken. Så. Där sa jag det.

Lyssna på Spotify: The Bucket List Vecka 3

Lyssna på Spotify: The Complete Bucket List(alla låtar)

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: