Skip to content

#509. Benjamin Gibbard “Teardrop windows”, 2012

23 Jan, 2013

Spotify: Benjamin Gibbard “Teardrop windows”
Första soloalbumet för Death Cab For Cuties frontman Ben Gibbard blev ett litet men naggande steg bort från de lite molokna popsånger han tidigare gjort.  Nåja, “Teardrop windows” kanske inte var så väldans positiv, den handlar ju trots allt om en snubbe som gråter floder ut genom sitt fönster för att kärleken är borta.

Den var hur som haver ett naturligt val som singel, en stark låt med rättframt arrangemang utan krusiduller. För att vara från en indiegud lät den dessutom väldigt mycket Freedy Johnston, akustiska gitarrer och snygga övergångar och allt.

Det som dock allra mest gjorde den så intressant var den humoristiska videon, där Gibbard tvingas till alla möjliga uppdrag för att vinna lite bad boy-kredd, allt iscensatt av hans A&R för att öka skivförsäljningen.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: