Skip to content

Recension: Sällskapet “Såg Dom Komma” – Ny singel

18 Mar, 2013

Hade det inte varit för att en vän på sistone idogt marknadsfört både Thåström och Sällskapet är det tveksamt om jag hade gjort mig besväret att lyssna på “Såg Dom Komma”. Säkerligen beroende på att Peace, Love & Pitbulls-taggarna sitter kvar någonstans i mitt inre. Efter det har jag haft små anledningar till att ge Thåström chansen igen, måhända till min egen förlust.

Jadå, jag vet att ni är många som nu utbrister “men för i helvete!”.

Idag är jag i alla fall glad att jag inte återigen vände andra kinden till för jag vet inte vilken gång i ordningen.

Möjligen är jag överdrivet positiv tack vare Mats Udds fantastiskt deprimerande vackra musikvideo, filmad i Gdansk(kommande albumet Nowy Port är döpt efter dess hamn) där industribetongen inte förnekar sig. Det får tiden utvisa. Men sällan ser man en låt och en video som kompletterar varandra så som i “Såg Dom Komma”. Det är lite hönan-eller-ägget över den: stod låten mall för videon eller var det tvärtom? Saktmodigt vägleder Thåström oss framåt flankerad av skavande, förvrängda ljudeffekter. Det är grått, trist, och timmarna ser ut att gå precis så långsamt som han sjunger att dom gör.

I en tid där människor(inklusive undertecknad) inte kan stå i en kö eller gå på toaletten utan att kvickt tillskansa sig nyheter, information, skvaller och annat behövs det tid för eftertanke. “Såg Dom Komma” är det motgift vi behöver. Och det finns alltid utrymme för nya sånger med mörka mansstämmor hummandes “mmm-mmm-mmm-mmm”. Inga associationer i övrigt till mediokra kanadensiska postgrungeband.

Nowy Port släpps 10 april.
Köp det här: CDON

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: