Skip to content

Albumrecension: Laura Stevenson ”Wheel”, Betyg 5/5

23 april, 2013


Spotify: Laura Stevenson ”Wheel”
Jakten på att finna nya högtflygande adjektiv för att beskriva hur bra något är kan ibland nästan verka löjligt. Och det är just vad det här är: löjligt bra.

Laura Stevenson har inte gjort sådär jättemycket väsen av sig, Wheel är blott hennes tredje album och jag har själv inte följt med hela vägen från start. De två tidigare har titulerats Laura Stevenson & The Cans, men kompbandet har slopats på nya albumet, åtminstone på omslaget. Hon varvar uptempo-indie med alt-country, och rätt igenom är låtarna av så fantastisk kvalitet att om det fanns en Guide Michelin för musik hade frågan varit om man inte fått lägga till en stjärna på betygsskalan enkomt för den här skivan.

Fina stråk- och blåsarrangemang smyckar ut låtar som har så många lager av både fina gitarrfigurer och sångstämmor. Stråkarna är arrangerade av Rob Moose som även bidragit till Bon Iver och Antony & The Johnsons, blåset är signerat Kelly Pratt från Arcade Fire och Beirut. Dynamiken är total när ett crescendo plötsligt stannar av och allt tonas ned till ett lugnare parti. Ingenting blir dock för gulligt, och precis när man tror att man kan förnimma en snöflinga landandes i slow motion på ett snötäcke eller mörkret lägga sig över en horisont där bortom öppet hav väcks man upp av distinkta elgitarrer, bombastiska trummor eller en slumpmässigt nedhamrad pianoklaviatur.

Även om det säkert framstår som att jag överdriver och definitivt kommer att upprepa denna fras: det här är en av 2013 absolut bästa skivor. När vi sitter där i december och summerar kommer ingen att ifrågasätta detta faktum. Inte ens Guide Michelin.

Bästa spår: ”Eleonora”, ”Runner”, ”Triangle”

Wheel släpps 23 april 2013

Köp den här: CDON

One Comment

Trackbacks & Pingbacks

  1. The Bucket List Vecka 17 | Songs for Whoever

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: