Skip to content

Låtrecension: The Sounds ”Shake Shake Shake”

22 maj, 2013


Spotify: The Sounds ”Shake Shake Shake”

I kölvattnet av The Sounds nyvunna popularitet efter Maja Ivarssons deltagande i Så Mycket Bättre är nu ett nyinspelat album på gång, och i lördags bjöd bandet på världspremiär av första singeln ”Shake Shake Shake” i TV4:s Nyhetsmorgon.

När det gäller låtar med trippelupprepad titel brukar jag vara på min vakt. Ofta är det en varningssignal om att en idétorka börjat smyga sig in. Självklart inte utan undantag, vilket är anledningen till att jag alltid går in med öppna ögon.

The Sounds är inte ett band av vilket man förväntar sig lägga pannan i djupa veck, förundrad över en plötslig vändning i deras sound(OBS! Ej medveten ordlek). Man ångar på med sin energifyllda och attitydstinna Blondie-rock, med galjonsfiguren Ivarsson längst fram, och skall så göra. Just därför blir kvaliteten på låtar desto viktigare för varje album, hur förförd man än blir av hennes karisma.

”Shake Shake Shake” är inte dålig, bara…lite tråkig. Beklagar, men så är det.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: