Skip to content

Låtrecension: The Sounds ”Shake Shake Shake”

22 May, 2013


Spotify: The Sounds “Shake Shake Shake”

I kölvattnet av The Sounds nyvunna popularitet efter Maja Ivarssons deltagande i Så Mycket Bättre är nu ett nyinspelat album på gång, och i lördags bjöd bandet på världspremiär av första singeln ”Shake Shake Shake” i TV4:s Nyhetsmorgon.

När det gäller låtar med trippelupprepad titel brukar jag vara på min vakt. Ofta är det en varningssignal om att en idétorka börjat smyga sig in. Självklart inte utan undantag, vilket är anledningen till att jag alltid går in med öppna ögon.

The Sounds är inte ett band av vilket man förväntar sig lägga pannan i djupa veck, förundrad över en plötslig vändning i deras sound(OBS! Ej medveten ordlek). Man ångar på med sin energifyllda och attitydstinna Blondie-rock, med galjonsfiguren Ivarsson längst fram, och skall så göra. Just därför blir kvaliteten på låtar desto viktigare för varje album, hur förförd man än blir av hennes karisma.

”Shake Shake Shake” är inte dålig, bara…lite tråkig. Beklagar, men så är det.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: