Skip to content

Albumrecension: The New Pornographers ”Brill Bruisers”, Betyg 4/5

25 Aug, 2014

Recensionen nedan är även publicerad på Kulturbloggen.com.

Powerpopkollektivet som en gång var Vancouver-baserat är numera utspritt över hela Nordamerika, en inte helt bekymmersfri konstellation för artister i studiosamverkan. Oaktat hur de bär sig åt för att få ihop kalendrarna håller de ihop slutresultatet lika homogent som på sin trio hypervassa album i början av karriären, Mass Romantic, Electric Version och Twin Cinema.

Målet med nya fullängdaren(som titeln antyder) har varit att låta skrivandet ta sin utgångspunkt i populärmusikens vagga, Brill Building, och ett mer direkt angrepp på melodier och arrangemang för att hålla uppe tempot genom hela skivan. Och visst lyckas de med det. Här finns flertalet kandidater till nya favoriter i paritet med ”Use Me” och ”The Laws Have Changed”. I tillägg till A.C. Newmans låtstomme smälter även Dan Bejars tre alster väl in, utanför Destroyer hans starkaste på länge. Och Neko Cases röst behöver vi knappt nämna.

New Wave-produktion med väderkvarnsackord, arpeggiatorer och utsökta vokalharmonier är inte sämsta sättet att föra klassiskt popsnideri in i nutiden.

Bästa spår: ”Marching Orders”, ”Brill Builders”, ”War On The East Coast”

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: