Skip to content

Popaganda 2014, Stora Scenen: Kelis, Betyg 2/5

31 Aug, 2014


Foto: Emma Andersson

Av Tommy Juto

Jag bevakar Popaganda 2014 på uppdrag av Kulturbloggen.com, där nedanstående recension publicerats.

Det är inte så mycket att hon är nästan en timme sen på grund av ”oförutsedda omständigheter”. Snarare är det att hon inte är närvarande när hon väl är på plats.Den rågblonderade amerikanska stjärnan kämpar mot både klockan och regnet. Hennes sena ankomst komprimerar och forcerar spelningen, men tyvärr verkar Kelis själv inte intresserad av att försöka kompensera lång väntan med att ge allt för sin publik, ett eller annat pliktskyldigt leende till trots.

Jerk Ribs och en funkig version av semi-rap-hiten Milkshake drar tillfälligt igång rörelse i publikleden, men strax därpå är engagemanget som bortblåst igen. Synd, eftersom hennes på skiva spretiga repertoar här får en mer likriktad och sammanhållen behandling av bandet i en svängig fusion av hederlig soul och R&B.

Med reservation för eventuella giltiga omständigheter måste man kunna begära mer av en så etablerad storstjärna än att hon bara ställer in sitt mikrofonstativ och låter showen rulla förbi. Något en frånkopplad autopilot hade kunnat styra upp.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: