Skip to content

Popaganda 2014, Stora Scenen: Kelis, Betyg 2/5

31 augusti, 2014


Foto: Emma Andersson

Av Tommy Juto

Jag bevakar Popaganda 2014 på uppdrag av Kulturbloggen.com, där nedanstående recension publicerats.

Det är inte så mycket att hon är nästan en timme sen på grund av ”oförutsedda omständigheter”. Snarare är det att hon inte är närvarande när hon väl är på plats.Den rågblonderade amerikanska stjärnan kämpar mot både klockan och regnet. Hennes sena ankomst komprimerar och forcerar spelningen, men tyvärr verkar Kelis själv inte intresserad av att försöka kompensera lång väntan med att ge allt för sin publik, ett eller annat pliktskyldigt leende till trots.

Jerk Ribs och en funkig version av semi-rap-hiten Milkshake drar tillfälligt igång rörelse i publikleden, men strax därpå är engagemanget som bortblåst igen. Synd, eftersom hennes på skiva spretiga repertoar här får en mer likriktad och sammanhållen behandling av bandet i en svängig fusion av hederlig soul och R&B.

Med reservation för eventuella giltiga omständigheter måste man kunna begära mer av en så etablerad storstjärna än att hon bara ställer in sitt mikrofonstativ och låter showen rulla förbi. Något en frånkopplad autopilot hade kunnat styra upp.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: