Skip to content

Little Feat ”Truck stop girl”, 1971

8 april, 2012

Lyssna på Spotify: Little Feat ”Truck stop girl”
Dom må ha gjort en av dom mest legendariska truckerlåtarna, ”Willin'”, men ”Truck stop girl” är nog i så fall silvermedaljören i det racet. Precis som Lowell George visade med sin soloskiva Thanks, I’ll eat it here 1979, så bestod Little Feats segerrecept av ett antal ingredienser; blues, rock, country och soul.

”Truck stop girl” är närmast poppig countryrock på papperet, och, kort som den är, effektiv nog att lämna en efter varje lyssning med en önskan om att sätta den på repeat. Unge Danny har åkt och längtat efter tjejen på långtradarsyltan, och fylld av hopp rullar han in med 18-meterssläpet på gårdsplanen. Det slutar så illa(spoiler-varning): stackars Danny får nobben inför hela stället, drar iväg utan att spänna fast sig och sen är det inte mycket kvar av förarhytten. Även fast samma uppgång och fall utspelar sig i nästa lyssning kan man inte låta bli att hoppas på motsatsen. Nästan lika naivt som när Danny tror sig ha en chans på den ouppnåeliga tjejen.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: