Skip to content

Little Feat “Truck stop girl”, 1971

8 Apr, 2012

Lyssna på Spotify: Little Feat “Truck stop girl”
Dom må ha gjort en av dom mest legendariska truckerlåtarna, “Willin'”, men “Truck stop girl” är nog i så fall silvermedaljören i det racet. Precis som Lowell George visade med sin soloskiva Thanks, I’ll eat it here 1979, så bestod Little Feats segerrecept av ett antal ingredienser; blues, rock, country och soul.

“Truck stop girl” är närmast poppig countryrock på papperet, och, kort som den är, effektiv nog att lämna en efter varje lyssning med en önskan om att sätta den på repeat. Unge Danny har åkt och längtat efter tjejen på långtradarsyltan, och fylld av hopp rullar han in med 18-meterssläpet på gårdsplanen. Det slutar så illa(spoiler-varning): stackars Danny får nobben inför hela stället, drar iväg utan att spänna fast sig och sen är det inte mycket kvar av förarhytten. Även fast samma uppgång och fall utspelar sig i nästa lyssning kan man inte låta bli att hoppas på motsatsen. Nästan lika naivt som när Danny tror sig ha en chans på den ouppnåeliga tjejen.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: