Skip to content

George Jones ”White lightning”, 1959

28 juli, 2011

Spotify: George Jones ”White lightning”

Alltför sällan hör man sånger som handlar om hembränning! Nåväl, stordrinkaren George Jones’ version av The Big Bopper’s original kunde inte passa någon annan lika bra. Långa perioder i livet drack han en screwdriver till frukost och fortsatte dagen med bourbon. En gång när barskåpet var tömt tog han gräsklipparen 1,5 mil till närmaste affär eftersom hans fru gömt alla bilnycklar!

Vid denna inspelning sägs det att han var så på röken att han fick göra 80 tagningar innan sången satt där den skulle. Hur det än var kan man nästan känna spritångorna osa när man lyssnar på resultatet, hans största hit. Skål!

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: