Skip to content

George Jones “White lightning”, 1959

28 Jul, 2011

Spotify: George Jones “White lightning”

Alltför sällan hör man sånger som handlar om hembränning! Nåväl, stordrinkaren George Jones’ version av The Big Bopper’s original kunde inte passa någon annan lika bra. Långa perioder i livet drack han en screwdriver till frukost och fortsatte dagen med bourbon. En gång när barskåpet var tömt tog han gräsklipparen 1,5 mil till närmaste affär eftersom hans fru gömt alla bilnycklar!

Vid denna inspelning sägs det att han var så på röken att han fick göra 80 tagningar innan sången satt där den skulle. Hur det än var kan man nästan känna spritångorna osa när man lyssnar på resultatet, hans största hit. Skål!

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: