Skip to content

The Seeds “Mr. Farmer”, 1966

25 juli, 2012

Lyssna på Spofity: The Seeds ”Mr. Farmer”
Madchester-vågens rötter går så långt tillbaka som till 1966. Närmare bestämt till den här låten. Man sa att det var något nytt att kombinera psykedelisk rock med dansrytmer när Happy Mondays, The Charlatans och The Stone Roses blommade upp i slutet av 80-talet. Icke så.

Sky Saxon och The Seeds psykedeliska rock var på många sätt typiskt för den amerikanska västkustens garagevåg som startade med The Standells och The Syndicate Of Sound och som fortsatte med The Count Five, The Chocolate Watchband och The Electric Prunes. Men en sak skilde The Seeds åt från dom andra musketörerna: dansrytmerna i ”Mr Farmer”. Lyssna exempelvis på ett Madchester-band som Inspiral Carpets och deras första album Life från 1990 och försök förklara bort alla farfisa-vibbar från The Seeds. Just det. Det går inte.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: