Skip to content

The Seeds “Mr. Farmer”, 1966

25 Jul, 2012

Lyssna på Spofity: The Seeds “Mr. Farmer”
Madchester-vågens rötter går så långt tillbaka som till 1966. Närmare bestämt till den här låten. Man sa att det var något nytt att kombinera psykedelisk rock med dansrytmer när Happy Mondays, The Charlatans och The Stone Roses blommade upp i slutet av 80-talet. Icke så.

Sky Saxon och The Seeds psykedeliska rock var på många sätt typiskt för den amerikanska västkustens garagevåg som startade med The Standells och The Syndicate Of Sound och som fortsatte med The Count Five, The Chocolate Watchband och The Electric Prunes. Men en sak skilde The Seeds åt från dom andra musketörerna: dansrytmerna i ”Mr Farmer”. Lyssna exempelvis på ett Madchester-band som Inspiral Carpets och deras första album Life från 1990 och försök förklara bort alla farfisa-vibbar från The Seeds. Just det. Det går inte.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: