Skip to content

Three Dog Night ”Shambala”, 1973

31 juli, 2011

Spotify: Three Dog Night ”Shambala” Three Dog Night hade en otrolig förmåga att göra hits av sina egna tolkningar av andras låtar, bl.a. av Randy Newman, mfl. Bandet fortsätter att turnera än idag och – till skillnad mot andra oldies-band som framstår mer som coverband – fyra av ursprungsmedlemmarna är fortfarande med. Två av dom tre(!) leadsångarna är också kvar, Danny Hutton och Cory Wells(som sjunger här).

”Shambala” låter i mina öron som en ”Sweet home Alabama” fast med blicken mot Himalaya istället för den amerikanska södern. Lyssna på dom akustiska gitarrerna och falsetten i refrängen och du är på väg dit.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: