Skip to content

Three Dog Night “Shambala”, 1973

31 Jul, 2011

Spotify: Three Dog Night “Shambala” Three Dog Night hade en otrolig förmåga att göra hits av sina egna tolkningar av andras låtar, bl.a. av Randy Newman, mfl. Bandet fortsätter att turnera än idag och – till skillnad mot andra oldies-band som framstår mer som coverband – fyra av ursprungsmedlemmarna är fortfarande med. Två av dom tre(!) leadsångarna är också kvar, Danny Hutton och Cory Wells(som sjunger här).

“Shambala” låter i mina öron som en “Sweet home Alabama” fast med blicken mot Himalaya istället för den amerikanska södern. Lyssna på dom akustiska gitarrerna och falsetten i refrängen och du är på väg dit.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: