Skip to content

Isobel Campbell & Mark Lanegan “You won’t let me down again”, 2010

2 Aug, 2011

Isobel Campbell & Mark Lanegan “You won’t let me down again” Isobel Campbell gick efter avhoppet från Belle & Sebastian vidare med egna gruppen Gentle Waves innan hon började göra skivor i eget namn. Nu har hon hunnit med tre album folkbluesrock med Mark Lanegan(Screaming Trees), som ett 2000-talets Serge Gainsbourg & Jane Birkin. Det kanske inte är så ologiskt med tanke på hur Isobels image från början var kraftigt inspirerat av 60-talets Paris.

Skillnaden mot Serge & Jane är dock Isobel är den drivande projektledaren och Mark framför allt är med för att sjunga. Svårt att inte tänka på Skönheten och odjuret när man hör deras röster tillsammans, men summan av soundet blir allra mest bara skönhet.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: