Skip to content

Isobel Campbell & Mark Lanegan ”You won’t let me down again”, 2010

2 augusti, 2011

Isobel Campbell & Mark Lanegan ”You won’t let me down again” Isobel Campbell gick efter avhoppet från Belle & Sebastian vidare med egna gruppen Gentle Waves innan hon började göra skivor i eget namn. Nu har hon hunnit med tre album folkbluesrock med Mark Lanegan(Screaming Trees), som ett 2000-talets Serge Gainsbourg & Jane Birkin. Det kanske inte är så ologiskt med tanke på hur Isobels image från början var kraftigt inspirerat av 60-talets Paris.

Skillnaden mot Serge & Jane är dock Isobel är den drivande projektledaren och Mark framför allt är med för att sjunga. Svårt att inte tänka på Skönheten och odjuret när man hör deras röster tillsammans, men summan av soundet blir allra mest bara skönhet.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: