Skip to content

Fountains Of Wayne “The summer place”, 2011

3 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: Fountains Of Wayne “The summer place”, 2011 Att vänta på ett nytt Fountains Of Wayne-album är som att vänta på fotbolls-VM: det tar 4 år men man vet att det kommer att bli lika spännande och roligt, oavsett vilka länder(låtar) som deltar. Och visst är det lika värt väntan varje gång.

Alt-country-artisten Robbie Fulks har t.ex. gett ut en låt som heter “Fountains Of Wayne Hotline” som handlar om att kunna “ringa en vän” när man har skrivkramp.  Och då vänder man sig till två av världens bästa låtskrivare: Chris Collingwood och Adam Schlesinger. Adam S har f.ö. varit Oscars-nominerad för “That thing you do” som han skrev till Tom Hanks-filmen.

“Stacy’s mom” är deras hittills(välförtjänt) största hit, den var en hyllning till The Cars vilket hörs tydligt, man behöver bara höra inledningen för att härleda till “Just what I needed”. “The Summer Place” från nya albumet “Sky full of holes”(släppt 2/8) representerar deras sound och stil exemplariskt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: