Skip to content

Fountains Of Wayne ”The summer place”, 2011

3 augusti, 2011

Lyssna på Spotify: Fountains Of Wayne ”The summer place”, 2011 Att vänta på ett nytt Fountains Of Wayne-album är som att vänta på fotbolls-VM: det tar 4 år men man vet att det kommer att bli lika spännande och roligt, oavsett vilka länder(låtar) som deltar. Och visst är det lika värt väntan varje gång.

Alt-country-artisten Robbie Fulks har t.ex. gett ut en låt som heter ”Fountains Of Wayne Hotline” som handlar om att kunna ”ringa en vän” när man har skrivkramp.  Och då vänder man sig till två av världens bästa låtskrivare: Chris Collingwood och Adam Schlesinger. Adam S har f.ö. varit Oscars-nominerad för ”That thing you do” som han skrev till Tom Hanks-filmen.

”Stacy’s mom” är deras hittills(välförtjänt) största hit, den var en hyllning till The Cars vilket hörs tydligt, man behöver bara höra inledningen för att härleda till ”Just what I needed”. ”The Summer Place” från nya albumet ”Sky full of holes”(släppt 2/8) representerar deras sound och stil exemplariskt.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: