Skip to content

Gram Parsons & Emmylou Harris “Love hurts”, 1974

19 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: Gram Parsons & Emmylou Harris “Love hurts”
Om du anser att Nazareth’s version av Boudleaux Bryant’s “Love hurts” är den bästa som finns och inte har för avsikt att byta uppfattning kan du sluta läsa här. Alla andra kommer härmed att inse vilken som är den definitiva versionen om man inte redan varit klok nog att ha gjort det.

Gram Parsons OD:ade och dog i september 1973, fyra månader innan albumet “Grievous angel” kom ut. Det känns som vardagsmat när det gäller rockartister i dekadens, men det bisarraste med hans frånfälle är nog att hans vän Phil Kaufman stal likkistan efter begravningen och tog den till Joshua Tree ute i den kaliforniska Mojave-öknen och brände upp den! Allt enligt Parsons önskemål enligt Kaufman. Händelsen har även filmatiserats i “Grand theft Parsons”.

Harris i sitt ställe hade en högst levande karriär efter att Parsons dog, både på egen hand och tillsammans med Dolly Parton och Linda Ronstadt i Trio, otalet gästspel ej räknade. Parsons och Harris var duettpartners av sällan skådat slag och har fått “Love hurts” att kännas som den hjärtekross den är. Nazareth fick störst framgångar med den här låten, men den har även gjorts av Roy Orbison(som var först ut) och Cher(2 gånger om!).

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: