Skip to content

Hercules and Love Affair “Painted eyes”, 2011

20 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: Hercules and Love Affair “Painted eyes”
Andy Butler har omgett sig med gästsångare på sina disco-, pop- och houseinfluerade elektronikaalster, bl.a. Antony Hegarty(Antony & The Johnsons) i singeln “Blind” från debuten 2008. “Painted eyes” från “Blue songs” gavs ut som singel tidigare under 2011 och faller någonstans mellan en Sylvester-dänga och den coola filmmusiken från gängfilmen “The Warriors”.

Den lite typiskt androgyna sången står venezuelanen Aerea Negrot för, numera baserad i Berlin. Hon påminner också lite om Nico slår det mig. Bli inte bekymrad över omslaget som ser ut som nån samling sånger av gregorianska munkar. Det går definitivt att dansa till detta, och vill man hellre betrakta den som poplåt är det också helt gångbart.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: