Skip to content

The Beautiful South ”36D”, 1992

22 augusti, 2011

Lyssna på Spotify: The Beautiful South ”36D”
Musikbranschen vs. Utseendefixeringen i Världen Del 2 av 3.

Alla vet väl vad ”36D” syftar på? Eller? Just det, en brittisk BH-storlek om någon nu missat det. Den här låten har gjort sitt för att slänga in ett vedträ i utvikningsdebatts-brasan, inte minst förstås i Storbritannien där Page 3 är en tradition som är lika svår att ta bort som den att man bär peruk om man arbetar i domstol.

Paul Heaton(som innan han bildade The Housemartins och sedermera The Beautiful South var en ölhinkande fotbollshuligan men numera bara är ölhinkande) är vida (ö)känd för sina smarta men ibland cyniska texter och frågan är om det inte kulminerade rent kontroversiellt med denna? Den blev droppen för bandkollegan Briana Corrigans bägare som fick henne att hoppa av då hon ansåg att Heaton orättvist klankade ner på utvikningstjejerna när det egentligen borde vara media och de dreglande läsarna som skulle få smockan. Heaton har i efterhand till viss del hållit med om kritiken.

Nog snackat nu, lyssna på låten och sluta sära på benen, sluta få pojkar att dregla och framför allt – var inte så förbannat stolt över storleken på den där kupan. 36D – So what? Is that all that you’ve got?

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: