Skip to content

Graham Nash “Man in the mirror”, 1971

15 Mar, 2012

Lyssna på Spotify: Graham Nash “Man in the mirror”
Under sina år i The Hollies och Crosby, Stills & Nash(& Young) har Graham Nash i mångt och mycket varit kittet som hållit ihop dom lösa delarna. Eller för att låna ett uttryck som Expressens utmärkte sportkrönikör Johan Orrenius använde om Carles Puyol: ”Han är Barcelonas kalsonger. Ger understöd. Håller saker och ting på plats. Går att använda många gånger utan att kvaliteten försämras avsevärt.”

Nash har alltid fått vara diplomaten i CSNY, bandet med fler viljor än dom var personer, hur nu det är möjligt, men dom andra var för sig tog på sätt och vis plats för två vardera. Därför är det så härligt att han fick ge ut ett så gediget soloalbum som Songs for beginners 1971. Han hade väldigt god hjälp med kompet skall sägas, men han producerade själv och skrev alla låtar.

”Man in the mirror” går växelvis i 3/4- resp 4/4-takt, vilket ger den en extra nerv. Steelgitarren är signerad Jerry Garcia och pianot står Neil Young för. Den trestämmiga sången sjungs helt och hållet av Graham Nash själv, precis som i ”Carrie Anne” med The Hollies. Snacka om att hålla pjäserna på plats.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: