Skip to content

Graham Nash “Man in the mirror”, 1971

15 mars, 2012

Lyssna på Spotify: Graham Nash ”Man in the mirror”
Under sina år i The Hollies och Crosby, Stills & Nash(& Young) har Graham Nash i mångt och mycket varit kittet som hållit ihop dom lösa delarna. Eller för att låna ett uttryck som Expressens utmärkte sportkrönikör Johan Orrenius använde om Carles Puyol: ”Han är Barcelonas kalsonger. Ger understöd. Håller saker och ting på plats. Går att använda många gånger utan att kvaliteten försämras avsevärt.”

Nash har alltid fått vara diplomaten i CSNY, bandet med fler viljor än dom var personer, hur nu det är möjligt, men dom andra var för sig tog på sätt och vis plats för två vardera. Därför är det så härligt att han fick ge ut ett så gediget soloalbum som Songs for beginners 1971. Han hade väldigt god hjälp med kompet skall sägas, men han producerade själv och skrev alla låtar.

”Man in the mirror” går växelvis i 3/4- resp 4/4-takt, vilket ger den en extra nerv. Steelgitarren är signerad Jerry Garcia och pianot står Neil Young för. Den trestämmiga sången sjungs helt och hållet av Graham Nash själv, precis som i ”Carrie Anne” med The Hollies. Snacka om att hålla pjäserna på plats.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: