Skip to content

The Three O’Clock “With a Cantaloupe girlfriend”, 1983

31 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: The Three O’Clock “With a Cantaloupe girlfriend”
The Stone Roses förebilder. Eller rättare skrivet: The Stone Roses förebilder? Man kan definitivt undra, för lyssna på t.ex. ”She bangs the drums” direkt efter den här och du lär hitta en röd tråd.

The Three O’Clock var ledstjärnor i den s.k. Paisley Underground-vågen i USA i början av 80-talet, bandets sångare Michael Quercio t.o.m. den som kläckte den benämningen. Bland övriga kan nämnas Bangles, The Long Ryders, The Rain Parade, Green On Red och The Dream Syndicate. Man spelade en typ av 60-talsinfluerad rock full av ringande gitarrer med drag av både psykedelia, garage och Monkees-pop.

En viss Prince Rogers Nelson blev så förtjust i det här att han döpte sitt nya skivbolag till – tada! – just det, Paisley Park. En av dom första artisterna han signade blev The Three O’Clock som gav ut sin sista LP där innan bandet splittrades för gott.

Cembalon som trallar i bakgrunden känns(på ett positivt sätt) som att den förföljer en, och driver allt framåt mot varje versrefrängs crescendo. Konstigt, The Three O’Clock kom från L.A., men jag tycker ändå att Quercio sjunger med brittisk accent. Inte för att det stör, antagligen är det helt medvetet av honom, men ändå.

Bonusinfo för Jellyfish-fans: Jason Falkner rekryterades som gitarrist inför sista albumet ”Vermillion” 1988. Efter splittringen slog han följe med Roger Joseph Manning Jr. och Andy Sturmer och bildade Jellyfish, men den historien tar vi en annan gång.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: