Skip to content

The Hold Steady ”Lord, I’m discouraged”, 2006

30 augusti, 2011

Lyssna på Spotify: The Hold Steady ”Lord, I’m discouraged”
Ballad om misshandlad, utnyttjad och trasig flicka. Magiskt, men tragiskt, som Håkan Hellström hade uttryckt det. Den ensamma gitarren som startar upp låten kan vara det mest magiska du hört på länge.

The Hold Steady framstår som en ruffigare variant av Bruce Springsteen, men dom är så mycket mer än så. Deras senaste 4-5 album har växlat mellan bredbent gubbrock, garagerock och delikata ballader, texterna ofta små vardagsberättelser om hemlandet USA, inte sällan med referenser till litteratur(Kerouac, Yeats), musik(Joe Strummer, Wilco), baseball och annat samtida.

En riktigt annorlunda parallell som jag länge tänkt på: Craig Finn sjunger som seniorskådespelaren John Mahoney pratar. Mahoney är mest känd för sin roll som pappan i TV-serien ”Frazier”, men har även medverkat i filmer som ”Say anything…” och ”She’s the one”. Huruvida Finn pratar som Mahoney sjunger kvarstår dock att utreda.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: