Skip to content

The Hold Steady ”Lord, I’m discouraged”, 2006

30 Aug, 2011

Lyssna på Spotify: The Hold Steady “Lord, I’m discouraged”
Ballad om misshandlad, utnyttjad och trasig flicka. Magiskt, men tragiskt, som Håkan Hellström hade uttryckt det. Den ensamma gitarren som startar upp låten kan vara det mest magiska du hört på länge.

The Hold Steady framstår som en ruffigare variant av Bruce Springsteen, men dom är så mycket mer än så. Deras senaste 4-5 album har växlat mellan bredbent gubbrock, garagerock och delikata ballader, texterna ofta små vardagsberättelser om hemlandet USA, inte sällan med referenser till litteratur(Kerouac, Yeats), musik(Joe Strummer, Wilco), baseball och annat samtida.

En riktigt annorlunda parallell som jag länge tänkt på: Craig Finn sjunger som seniorskådespelaren John Mahoney pratar. Mahoney är mest känd för sin roll som pappan i TV-serien ”Frazier”, men har även medverkat i filmer som ”Say anything…” och ”She’s the one”. Huruvida Finn pratar som Mahoney sjunger kvarstår dock att utreda.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: