Skip to content

Talking Heads ”This must be the place(Naive melody)”, 1983

15 september, 2011

Lyssna på Spotify: Talking Heads ”This must be the place(Naive melody)”
Jag verkligen älskar låtar som trots sin enkla uppbyggnad ändå kan träffa så rätt och låta som att dom är mer komplicerade än dom är. Soulpoppiga ”This must be the place” har samma basgång genom precis hela låten och man undrar om Tina Weymouth inte ska spela fel någon gång av ren uttråkning när det borde vara så monotont, men bas-synthen rullar bara på varv efter varv. Vad undertiteln ”Naive melody” syftar på behöver vi naturligtvis inte nämna.

Tack vare David Byrne’s sång och diverse gitarr- och synthslingor blir det intressant ändå, oavsett om Tina W bara vill vråla ”Boring!” när som helst. Talking Heads har alltid för mig varit ett band med massor av bra låtar, men ska jag vara ärlig har jag inte tilltalats så värst av något av deras hyllade album. Men vilka singlar dom gett ut!

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: