Skip to content

Missy Elliott ”Work it”, 2002

14 Sep, 2011

Lyssna på Spotify: Missy Elliott “Work it”
En inte oansenlig del av all populärmusik handlar om att göka. Hur stor del det rör sig om ska vi inte försöka uppskatta. Storleken har ingen betydelse som ni vet, fast Missy Elliott håller nog inte med har jag en känsla av. Hon meddelar å det tydligaste att hennes kärleksobjekt nog ska ringa henne för att få nånting gjort därhemma, och då avses inte hushållsnära tjänster om man säger så. Inget trams om att ”…spara min blomma till dig…” och såna präktigheter här inte.

Läser man raderna(både bokstavligt och mellan dom) så inser man att, jädrar vad hon är snuskig! Att endast killar tänker på bara en sak är för evigt historia. Musiken är relativt minimalistisk, trummaskinsrytmen som ligger och bubblar hela vägen är samplad från introt till Blondie’s ”Heart of glass”.

Missy’s sång i refrängen körs både fram- och baklänges, liksom det verkar köras hårt åt alla håll och kanter även i själva storyn: Missy behöver ”shave my cho-cha” innan hennes partner får ”go downtown and eat it like a vultura”, för att sedan ”take my thong off and my ass go boom”.

Får nog ta en kalldusch efter det här inlägget.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: