Skip to content

Missy Elliott ”Work it”, 2002

14 september, 2011

Lyssna på Spotify: Missy Elliott ”Work it”
En inte oansenlig del av all populärmusik handlar om att göka. Hur stor del det rör sig om ska vi inte försöka uppskatta. Storleken har ingen betydelse som ni vet, fast Missy Elliott håller nog inte med har jag en känsla av. Hon meddelar å det tydligaste att hennes kärleksobjekt nog ska ringa henne för att få nånting gjort därhemma, och då avses inte hushållsnära tjänster om man säger så. Inget trams om att ”…spara min blomma till dig…” och såna präktigheter här inte.

Läser man raderna(både bokstavligt och mellan dom) så inser man att, jädrar vad hon är snuskig! Att endast killar tänker på bara en sak är för evigt historia. Musiken är relativt minimalistisk, trummaskinsrytmen som ligger och bubblar hela vägen är samplad från introt till Blondie’s ”Heart of glass”.

Missy’s sång i refrängen körs både fram- och baklänges, liksom det verkar köras hårt åt alla håll och kanter även i själva storyn: Missy behöver ”shave my cho-cha” innan hennes partner får ”go downtown and eat it like a vultura”, för att sedan ”take my thong off and my ass go boom”.

Får nog ta en kalldusch efter det här inlägget.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: