Skip to content

Beastie Boys “Sure shot”, 1994

27 Sep, 2011

Lyssna på Spotify: Beastie Boys “Sure shot”
Flöjtriffet(samplat från en skiva från 1970 med jazzmusikern Jeremy Steig) har inte undgått någon. Beastie Boys har inte heller undgått någon som hade MTV under 90-talet, dvs innan MTV slutade vara Music Television för att istället bli ett hem för dokusåpor och annat som inte har med musik att göra. Videorna till ”Sure shot” och ”Sabotage” vevades flitigt och gjorde gruppen megastörre.

Beastie Boys’ variant av hip-hop är rotad i det hardcore-band dom en gång var, det märks inte minst på ”Sabotage”, men även på deras lite skrikiga rap överlag. ”Fight for your right” som blivit partylåten Numero Uno räknar jag som en parentes i deras katalog, lite för mycket ”Who let the dogs out” för min smak om ni förstår vad jag menar.

”Sure shot” är en lång hyllning till deras egen förträfflighet(med undantag för ett parti där dom gör en pudel till världens alla kvinnor som dom nedvärderat i låten ”Girls”), och det roligaste är alla referenser till Kojak, Lee Dorsey, baseballegenden Rod Carew m.m. som dom jämför sig med.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: