Skip to content

#443. Jenny Lewis with The Watson Twins “Handle me with care”, 2005

12 Oct, 2012

Jenny Lewis with The Watson Twins “Handle me with care”
Ordet supergrupp fick en helt ny innebörd när Traveling Wilburys bildades av George Harrison, Bob Dylan, Roy Orbison, Tom Petty och Jeff Lynne 1988. Mer än deras namn behöver inte nämnas.

Deras första singel och största hit var ”Handle me with care”. Låten kom till hemma hos Dylan där Harrison fått syn på en låda i hans garage med texten ”Handle with care”. Som flera av låtarna på deras debutalbum hade någon idén till en vers, någon annan en refräng, sedan spann dom vidare tills dom bundit ihop allt till en och samma låt.

Jenny Lewis har duon Jenny & Jonny till vardags tillsammans med sin pojkvän Jonathan Rice. Tidigare sjöng hon indiepop i Rilo Kiley, men på sina soloalbum från 2006 och 2008 lutade hon mer mot alt-country. På den sprakande covern av ”Handle me with care” från debuten Rabbit Fur Coat medverkar också en sorts supergrupp: Ben Gibbard från Death Cab For Cutie, Conor Oberst från Bright Eyes samt M. Ward. De två sistnämnda hade 2004 bildat sin egen lilla supergrupp Monsters Of Folk tillsammans med Jim James(My Morning Jacket) och Mike Mogis(Bright Eyes).

Puh, nu orkar jag inte omnämna fler artister och grupper, varken du eller jag klarar mer än så, har jag en känsla av. Googla själv, för bövelen.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: