Skip to content

Elvis Costello & The Attractions “King horse”, 1980

28 Sep, 2011

Lyssna på Spotify: Elvis Costello & The Attractions “King horse”
Albumet “Get happy” kan vara rockens första pudel. Efter att under en barrunda med Stephen Stills ha fällt några mindre smarta rasistiska kommentarer om Ray Charles fick Elvis Costello omvärlden emot sig, själv har han hävdat att han bara var ute efter att provocera och egentligen inte alls står för dom åsikterna.

Inför inspelningen av nästa album finkammade Costello skivbörsarna i Camden Town på jakt efter gamla soulsinglar som inspiration, möjligen undermedvetet ett sätt att försöka kompensera sitt dumma beteende. Om den subtila ursäkten gick hem hos gamle Ray är oklart, men så bra han lyckades med att åtminstone få det att låta bra. The Attractions kunde hantera genren som sin egen och varenda låt är en del av ett svängigt soulrock-smörgåsbord.

”King horse” är den slutgiltiga bikten som genom hans ögon beskriver hans egen konstgjorda rockstjärne-personlighet, den som står över allt och alla och inte behöver bry sig ett skvatt om vad andra tycker och tänker. Lite självdistans kan göra även den bäste gott. Även som häst eller pudel betraktat.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: