Skip to content

#422. Ike & Tina Turner “I can’t believe what you say”, 1964

21 Sep, 2012

Lyssna på Spotify: Ike & Tina Turner “I can’t believe what you say”
Ibland är det som om Tina Turner aldrig hade någon karriär före guldåren på 80-talet, men det hade hon, och det ska vi tala om idag.

Mycket av det hon gjorde på 60-talet med sin make och bandledare Ike Turner spelades flitigt under 80-talet också, fast inte på radio. Dom var oerhört populära på mods-klubbarna i England med sin råa och energifyllda R&B i nästan tjugo år gamla låtar som ”Cussin’ and cryin’” och The Beatles-covern ”Come together”, som kanske är den mest kända låten från den tidiga perioden.

I filmen What’s Love Got To Do With It framställdes Ike som den tyrann han var(lysande spelat av Laurence Fishburne), den tyrann som var orsaken till att Tina inte såg någon annan utväg än att rymma från honom och lämna barnen, helt utan tillgångar. Hennes 70-tal blev därefter. Inte mycket gick rätt, men hon kämpade på så gott hon kunde tills lyckan en dag vände med Private Dancer 1983 och efter det tittade hon inte bakåt mer.

Ike & Tina Turners liveshower var svettiga historier; han, som styrde allt med järnhand, och hon, som det karismatiska sexpaketet i frontlinjen. Det räcker med att höra introt med trummorna och Tinas ”Ah-ah-ah-ah-ah-ah-ah-ah-ah…” så förstår man att den här låten blev så populär på dansgolven i norra England en gång i tiden.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: