Skip to content

Neil Young “Lookin’ for a love”, 1975

29 Sep, 2011

Lyssna på Spotify: Neil Young “Lookin’ for a love”
Jag vet inte hur det är nu för tiden, men förr var det populärt utanför storstäderna att dansa foxtrot till dansbandsversioner av samtida hits, s.k. Modern dans. Hade man tur fick man ta en svängom till Eurythmics “Thorn in my side” eller Hearts “All I wanna do is make love to you” och helt enkelt blunda sig igenom det hela och hoppas att rätt flicka följde med ut genom dörrarna när kvällen var över.

Låt mig inte förstöra låten för någon(fler än mig själv) nu, men jag har alltid reflekterat över att “Lookin’ for a love” tyvärr går i samma distinkta dansbandstakt som man envisas med att kalla Modernt ute i folkparkerna. Givetvis är jag medveten om att detta kan vara straffbart i vissa delar av landet, men jag tror det är straff nog att ens ha fått denna tanke och sedan inte kunnat släppa den…

Man kan välja att se det på två sätt; antingen är man deprimerad över att en så klassisk countryrocklåt överhuvudtaget kan nämnas i samma skrift som begreppet Modern dans, eller så kan man se det som att dansbandsvärlden varit en bättre värld om låtar som “Lookin’ for a love” fått full frihet över den talkade parketten.

Pest eller kolera med andra ord, men vad i livet är perfekt? Ska vara den här låten då. Det är ju trots allt inte gode Neils fel att tusen och en härmapor gjorde en svensk helyllevariant av detta, så vi glömmer dom så länge och avnjuter låten i all sin ordinarie prakt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: