Skip to content

George Baker Selection “Little green bag”, 1969

11 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: George Baker Selection “Little green bag”
Mycket kan sägas om artistnamn i musikbranschen, men hade “Little green bag” getts ut av Johannes Bouwens Selection så lär den inte ha nått 21:a plats på Billboard-listan 1970, det är ett som är säkert. Men Bouwens visste vikten av att heta något snärtigt och då blev han George Baker med hela världen.

Holland har inte haft mycket att komma med inom rockmusiken, förutom rockarna i Golden Earring var det George Baker som var fanbärare med ”Una paloma blanca” och ”Little green bag”. Eller ”Little green back” som den egentligen hette, tills omslaget till singeln blev felstavat. Om man lyssnar så hör man att Bouwens sjunger det också, det är alltså inte någon engelska med holländsk brytning det handlar om. Det roliga är att bandet tyckte felstavningen var skit samma, så dom gick all-in och satte en grön väska på omslaget till den påföljande LP:n och så var det inte mer med det.

Självklart förknippar alla ”Little green bag” med Quentin Tarantino’s Reservoir dogs sedan 1992, och den har blivit en riktig Kultklassiker med stort K efter det. K som i K-märkt.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: