Skip to content

Belle & Sebastian “I’m waking up to us”, 2001

12 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: Belle & Sebastian “I’m waking up to us”
Ja ä inte bitter. Men det är svårt att bryta ett förhållande utan att det blir bittert. Särskilt om man spelar i samma band. Stuart Murdoch och Isobel Campbell hade ihop det under ett par år och när det inte funkade längre och tog slut så behövde Murdoch som så många andra en ventil för att lätta på trycket.

Den ventilen blev ”I’m waking up to us”. Inget konstigt med den saken, brustna hjärtan har lett till många av historiens bästa sånger, men det mest förbryllande var att Campbell hängde kvar i bandet och dessutom körade och spelade cello på en låt som så uppenbart var en bitter hälsning till henne själv från den sårade Murdoch. Nu dröjde det bara ett halvår innan hon lämnade Belle & Sebastian för gott, och det hade troligen skett ändå.

You know I love you, here’s the irony
You’re going to walk away intact
I think you never liked me anyway
You like yourself and you like men to kiss your arse
Expensive clothes, please stop me there
I think I’m waking up to us
We’re a disaster

Det vilar mycket 60-tal över låten, en hel del Bacharach-David, med den fina orkestreringen och den sorgsna melodin. Hör bara den dystra oboen. Att kärleken är över accentueras när Stevie Jackson, Sarah Martin och en viss Isobel Campbell kommer in med stämsång i sista versen i textraden ”the chapter is closed…”.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: