Skip to content

The Korgis ”Everybody’s got to learn sometime”, 1980

13 oktober, 2011

Lyssna på Spotify: The Korgis ”Everybody’s got to learn sometime”
Vissa låtar görs om och görs om av flera andra artister än den ursprungliga, och dessa får hela tiden större lycka på listorna. Se bara på Badfinger’s ”Without you” som först blev en jättehit med Nilsson och sedan exploderade med Mariah Carey.

The Korgis’ ”Everybody’s got to learn sometime” kanske inte hade den lyskraften i listtoppen, men har ändå haft sin beskärda del av covers. Versioner av The Dream Academy, Yazz, Erasure, Glasvegas, Army Of Lovers(!) och Beck måste väl ändå betyda någonting? Beck’s version som gjordes till den skruvade romantiska klassikern ”Eternal sunshine of the spotless mind” med Jim Carrey och Kate Winslet gör att man relaterar till filmen, vilket inte är helt fel inramning. The Korgis själva gjorde till och med tre nyinspelningar av låten: 1990, 1999 samt en akustisk 2005!

Bandet bakades lite tvivelaktigt in i New Romantics-vågen, men i den genren är inte total avsaknad av image den bästa nyckeln till framgång, hur Beatles-influerad och bra musik du än gör. För James Warren och Andy Davis kunde ju skriva låtar. Glädjande nog hittade den av Warren skrivna ”Everybody’s got to learn sometime” upp på listorna och gav oss chansen att höra den, annars hade nog bandet försvunnit från radarn alltför fort.

Deras första version från 1980 är fortfarande den definitiva. Som det brukar heta: If it ain’t broke, don’t try to fix it.

Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: