Skip to content

The Korgis ”Everybody’s got to learn sometime”, 1980

13 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: The Korgis “Everybody’s got to learn sometime”
Vissa låtar görs om och görs om av flera andra artister än den ursprungliga, och dessa får hela tiden större lycka på listorna. Se bara på Badfinger’s ”Without you” som först blev en jättehit med Nilsson och sedan exploderade med Mariah Carey.

The Korgis’ ”Everybody’s got to learn sometime” kanske inte hade den lyskraften i listtoppen, men har ändå haft sin beskärda del av covers. Versioner av The Dream Academy, Yazz, Erasure, Glasvegas, Army Of Lovers(!) och Beck måste väl ändå betyda någonting? Beck’s version som gjordes till den skruvade romantiska klassikern ”Eternal sunshine of the spotless mind” med Jim Carrey och Kate Winslet gör att man relaterar till filmen, vilket inte är helt fel inramning. The Korgis själva gjorde till och med tre nyinspelningar av låten: 1990, 1999 samt en akustisk 2005!

Bandet bakades lite tvivelaktigt in i New Romantics-vågen, men i den genren är inte total avsaknad av image den bästa nyckeln till framgång, hur Beatles-influerad och bra musik du än gör. För James Warren och Andy Davis kunde ju skriva låtar. Glädjande nog hittade den av Warren skrivna ”Everybody’s got to learn sometime” upp på listorna och gav oss chansen att höra den, annars hade nog bandet försvunnit från radarn alltför fort.

Deras första version från 1980 är fortfarande den definitiva. Som det brukar heta: If it ain’t broke, don’t try to fix it.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: