Skip to content

Alejandro Escovedo “Wedding Day”, 2001

15 Oct, 2011

Lyssna på Spotify: Alejandro Escovedo “Wedding day”
Min och min älskade hustrus bröllopsdag ska naturligtvis firas med Alejandro Escovedos “Wedding Day”. Även om vi gifte oss i Nyköpings Rådhus i hemlighet och stack till London direkt efter ceremonin så ville vi ha en egen bröllopslåt.

”Wedding Day” fick dock inte glänsa förrän 1,5 år senare när våra nära och kära kvitterade ut den stora festen som vi var skyldiga, då som ackompanjemang till ett bildspel från dagen D. Att välja låt till sin stora dag är lika viktigt som svårt. Man vill ju att det ska vara ens egen låt, inte allmän egendom. Cecilia Vennerstens ”Det vackraste” och Lundells ”Kärleken förde oss samman” ingår snart i psalmböckerna, och Kents ”Utan dina andetag” har seglat upp från singel-B-sida till topplistan över de mest valda bröllopslåtarna. Absolut fina sånger, framför allt Lundell och Kent, men det går att gräva djupare.

Alejandro Escovedo är en stor favorit hos undertecknad, och har verkat ovanför, men bara strax ovanför, radarn inom Alt-country under många år nu. Beundrad av många, inkl Bruce Springsteen, räcker det att nämna några av artisterna som spelade in hans låtar till dubbel-CD:n Por Vida: A tribute to the songs of Alejandro Escovedo: Lucinda Williams, The Jayhawks, Son Volt, Ian Hunter, M. Ward, Steve Earle, John Cale mfl.

Överskottet från hyllningsskivan användes för att betala Escovedos sjukhusräkningar efter att ha behandlats för Hepatit C, eftersom amerikanska musiker ofta saknar sjukförsäkring. Efter allt som Alejandro Escovedo har givit så har jag dåligt samvete för att jag inte köpt den skivan, men jag får försöka ta igen lite genom att sprida hans namn vidare så hans låtar spelas åtminstone på Spotify. Skämmes annars.

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: